Friptura de porc cu praz si ardei copt

de alilianaa in Porc, 3 Mar 2013 | 5063 vizualizari

 

Friptura de porc cu legume, ideala pentru un pranz de duminica!

 

INGREDIENTE

  • 1500 g carne porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml vin
  • 4 graunti de usturoi
  • 2 fire de praz
  • ardei copt ( de la 5 ardei cu aproximatie)- eu am folosit congelat
  • zeama de lamaie-30 ml
  • ulei de masline 20 ml
  • patrunjel verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu praz si ardei copt:

Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute.  Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu

Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele subtiri, ardeiul copt taiat julien, sare, cimbru, piper. Cand sunt pe jumatate pregatite se pune zeama de lamaie. Se lasa sa scada. 

Cand carnea din cuptor este pregatita mai mult de jumatate, se scoate si pe fiecare portie de friptura de porc  se adauga preparatul cu praz si ardei copt. Se pune patrunjel verde si se introduce friptura de porc din nou la cuptor, completand daca este nevoie cu vin sau apa. La mine a fost nevoie, am mai adaugat 100 ml vin alb, fragezeste bine friptura de porc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu praz si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la ceaun